Sastojci:
Crni luk iseckati sto sitnije, beli izgnjeciti, dodati so, biber, zacine, ljutu papriku i pomesati sa uljem i sokom od limuna.
Batake marinirati u ovoj marinadi 3 sata u frizideru, povremeno mesajuci.
Potom ih izvaditi iz marinade, poredjati ih na papir za pecenje i peci 20/30 min na 180. (Ja sam zajedno sa marinadom stavila u vatrostalnu posudu i malo duze pekla).
- 8 pilecih bataka
- sok od 2 limuna
- 1 cen belog luka ili 1 kasikica susenog u prahu
- 1 kasikica soli ili mesavine suvih zacina
- 1 kasikica bibera
- 1/4 kasikice ljute mlevene paprike po zelji
- 0.5 dl maslinovog ulja
Crni luk iseckati sto sitnije, beli izgnjeciti, dodati so, biber, zacine, ljutu papriku i pomesati sa uljem i sokom od limuna.
Batake marinirati u ovoj marinadi 3 sata u frizideru, povremeno mesajuci.
Potom ih izvaditi iz marinade, poredjati ih na papir za pecenje i peci 20/30 min na 180. (Ja sam zajedno sa marinadom stavila u vatrostalnu posudu i malo duze pekla).
No comments:
Post a Comment