About Me

My photo
Novi Sad, Vojvodina, Serbia
DOBRODOŠLI! Ovako se mi igramo i zabavljamo, a kroz igru i nešto naučimo :)

Thursday, November 20, 2014

Riblji file na povrcu

Potrebno za 4 osobe:

  • 500g obarenih krompira
  • 2 praziluka 
  • 4 paradajza
  • komorac
  • so,biber
  • kasikica susene zalfije
  • 600g ribljeg fileta (grgec,riba list,oslic)
  • 100ml mleka
  • 150g kisele pavlake
  • cen belog luka
  • 50g rendanog parmezana

Priprema:
Krompire i praziluk iseci na kolutove. Blansirati praziluk 2 minuta.
Iseci paradajz na kolutove, a komorac na kriske.
Poredjati sve u nauljen pleh, posoliti i pobiberiti, posuti zalfijom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Ribu poredjati preko povrca. Razmutiti mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti, dodati seckani beli luk. Preliti preko ribe i povrca.
Peci 30 minuta, a pred kraj pecenja posuti parmezanom.

No comments:

Post a Comment