Sastojci:
Ribi ukloniti kosti i blansirati je u posoljenoj vodi. (Ja oslica skuvam na pari, izvadim kosti i posolim ga kad ga izmrvim). Ocediti i ostaviti da se rashladi, zatim je iseckati/izmrviti.
U ciniju staviti brasno, prasak za pecivo, so, biber, karanfilic, majcinu dusicu i ribu. Dodati i luk, beli luk, vlasac i persun, sve iseckano na sitno. Dodati vodu pa izmesati da se dobije ujednacena masa.
Ulupati belanca i polako ih umesati u testo.
Ustipke vaditi nauljenom kasikom i spustati ih u ugrejano ulje. Ako su jako masni, odloziti ih na papirni ubrus.
Ustipci su lepi i topli i hladni.
Prijatno!
- 500g bele ribe (ili fileta oslica/soma) *ja koristim oslic
- 250g brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 1 jaje
- 2 belanceta
- 1 veca glavica crnog luka
- 4 cena belog luka
- 1 vezica svezeg vlasca (ili sitno zeleni percini mladog luka)
- 1/2 vezice persuna
- 1/2 kasicice suve majcine dusice (ili nekoliko grancica sveze)
- ljute mlevene paprike (opciono)
- prstohvat mlevenog karanfilica
- 3 do 4 dl vode
- so i biber
- ulje za przenje
Ribi ukloniti kosti i blansirati je u posoljenoj vodi. (Ja oslica skuvam na pari, izvadim kosti i posolim ga kad ga izmrvim). Ocediti i ostaviti da se rashladi, zatim je iseckati/izmrviti.
U ciniju staviti brasno, prasak za pecivo, so, biber, karanfilic, majcinu dusicu i ribu. Dodati i luk, beli luk, vlasac i persun, sve iseckano na sitno. Dodati vodu pa izmesati da se dobije ujednacena masa.
Ulupati belanca i polako ih umesati u testo.
Ustipke vaditi nauljenom kasikom i spustati ih u ugrejano ulje. Ako su jako masni, odloziti ih na papirni ubrus.
Ustipci su lepi i topli i hladni.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment