About Me

My photo
Novi Sad, Vojvodina, Serbia
DOBRODOŠLI! Ovako se mi igramo i zabavljamo, a kroz igru i nešto naučimo :)

Thursday, June 5, 2014

Logičke igre

  Evo jednog primera kako možete jednu igračku da iskoristite i da od nje sami napravite neku novu igračku.   Mi smo ovaj put koristili oblike koji se umeću kroz odgovarajuće rupe u kocki. Ovo je naša stara igra, imamo je odavno, ali je super i korisna. Date treba da oblik stavi na odgovarajući crtež na papiru.



Vrlo je jednostavno za izradu, brzo se napravi, a potreban vam je papir, olovka i bojice/flomasteri. Na gornjoj slici je varijanta gde su oblici iste boje koje su i zapravo. A možete napraviti i težu varijantu, gde biste oblik na papiru obojili nekom drugom bojom. Ispod svakog oblika je ispisam i naziv, čisto da bi joj vremenom ostalo u sećanju kako se piše to što je nacrtano. Naravno da Pčelica to još ne zna da pročita, ali ponekad pokaže neko slovo prstićem i izgovori ga.


  Ovo je još jedna varijanta, gde oblici nisu obojeni. Možda je ovo za nijansu teža varijanta, jer dete mora da uporedi predmet i sliku na papiru samo po obliku, a povezivanje putem boje je izostavljeno. 


Ako imate nešto slično ovim drvenim pločicama, isto možete da ih iskoristite. Možete na papir staviti manje ili više objekata/sličica. 

Nadam se da sam vas malo zainteresovala da igračke iskoristite i na drugi način, to uopšte ne mora biti ništa posebno vešto urađeno, a vaše dete će se zabaviti radeći ove male zadatke.

Pozdrav!

2 comments: