About Me

My photo
Novi Sad, Vojvodina, Serbia
DOBRODOŠLI! Ovako se mi igramo i zabavljamo, a kroz igru i nešto naučimo :)

Monday, September 8, 2014

Životne veštine-organizacija u stanu

  Želela sam da vam pokažem kako smo po malo prilagodili odeljke u stanu kako bi se Pčelica ukljucila u ,,ozbiljne'' životne aktivnosti. Da li je to dovoljno Montessori ili ne, nije ni bitno, mi smo se potrudili da joj organizujemo ove male prostore u skladu sa našim trenutnim mogućnostima. Pa, eto, nadam se da će nekog da inspiriše da isto to proba u svojoj kući. 
  Da ne bih morala stalno da dižem i držim Pčelicu kad pere ruke, a i stajanje na nekom postolju još nije za nju, evo kako smo jednostavno bide pretvorili u mali lavabo. Treba vam samo lavor. Pčelica obožava da pere ruke i umiva se (prilično temeljno, pošto pere i jezik :) ), koristi mali sapun, a na kraju prospe vodu. Kao dodatak, ima i pola truleks krpe, jer često to što prospe bude i na pločicama. 
Prostor ispod lavaboa iskoristili smo za njen peskiric, cesalj i ogledalo. Njoj zapravo cesalj i ne treba jer ima kratku kosu, ali voli ona da se ceslja. Da se razumemo, cesto ogledalo i cesalj odnese u sobu i tamo ostavi, ali trudimo se da je podsetimo da ih odnese na njihovo mesto.
Ovaj civiluk je jedna od prvih stvari koje smo adaptirali za njene potrebe. Kupljen je na Kupindu, ali nam se super uklopio. Kao sto vidite, ispod je i stolica na koju sedne da izuva obucu. Nista komplikovano, dve stvari i to je to.
Njena obuca stoji u fioci i ona je zaduzena da izvadi onaj prar u kojima ide i posle da ga vrati. Toliko je revnosna da nam uopste ne da da pipnemo fioku (sto ponekad zna da nervira :) ).
Komplet za ciscenje: krpice i lopatica sa metlicom. Kao mama :)

Nadam se da vam se svidjaju nasi predlozi. Sve je vrlo jednostavno, koliko god prostora da imate/nemate, uvek mozete da smisleno organizujete makar jedan mali deo i da ga prilagodite detetu.

Pozdrav!

No comments:

Post a Comment