About Me

My photo
Novi Sad, Vojvodina, Serbia
DOBRODOŠLI! Ovako se mi igramo i zabavljamo, a kroz igru i nešto naučimo :)

Thursday, November 13, 2014

Ustipci od bele ribe

Sastojci:

  • 500g bele ribe (ili fileta oslica/soma)  *ja koristim oslic
  • 250g brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1 jaje
  • 2 belanceta
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 4 cena belog luka
  • 1 vezica svezeg vlasca (ili sitno zeleni percini mladog luka)
  • 1/2 vezice persuna
  • 1/2 kasicice suve majcine dusice (ili nekoliko grancica sveze)
  • ljute mlevene paprike (opciono)
  • prstohvat mlevenog karanfilica
  • 3 do 4 dl vode
  • so i biber
  • ulje za przenje
Priprema:
Ribi ukloniti kosti i blansirati je u posoljenoj vodi. (Ja oslica skuvam na pari, izvadim kosti i posolim ga kad ga izmrvim). Ocediti i ostaviti da se rashladi, zatim je iseckati/izmrviti.
U ciniju staviti brasno, prasak za pecivo, so, biber, karanfilic, majcinu dusicu i ribu. Dodati i luk, beli luk, vlasac i persun, sve iseckano na sitno. Dodati vodu pa izmesati da se dobije ujednacena masa.
Ulupati belanca i polako ih umesati u testo.
Ustipke vaditi nauljenom kasikom i spustati ih u ugrejano ulje. Ako su jako masni, odloziti ih na papirni ubrus.
Ustipci su lepi i topli i hladni.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment